Hoe maak je een screenshot op iPad

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op iPad
Hoe maak je een screenshot op iPad
Anonim

Wat te weten

  • Als je iPad een Home-knop heeft, druk je op de top en Home-knoppen om een screenshot te maken.
  • Geen Home-knop? Druk kort op de top en Volume omhoog knoppen.
  • Je kunt ook een Apple Pencil gebruiken door hem vanuit een hoek omhoog te schuiven.

In dit artikel worden drie manieren uitgelegd om een schermafbeelding op iPad te maken en waar je die schermafbeeldingen daarna kunt vinden.

Een screenshot maken op iPad met een Home-knop

Als je een iPad hebt met een Home-knop, zoals de oudere iPad Air en iPad Pro of iPad Mini, is het maken van een screenshot eenvoudig.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPadOS 14 en oudere versies.

Druk tegelijkertijd op de top-knop en de Home-knop en laat ze los. Je ziet het scherm knipperen en je hoort een camerasluitergeluid.

Image
Image

De miniatuur verschijnt in de linkerbenedenhoek van uw scherm. Je kunt erop tikken om het meteen te bekijken of wachten tot later, wat we hieronder zullen uitleggen. Als u ervoor kiest om tot later te wachten, schuift de miniatuur weg zonder dat u iets doet.

Een screenshot maken op iPad zonder Home-knop

Als je een iPad bezit die geen Home-knop heeft, zoals een iPad Pro of de nieuwe iPad Air, is het maken van een screenshot net zo eenvoudig.

Druk tegelijkertijd op de top-knop en de Volume omhoog-knop (aan de rechterkant) en laat ze los. Net als bij andere iPad-modellen zie je het scherm knipperen en hoor je het camerageluid.

Vanaf iOS 15 kunt u beide volumeknoppen gebruiken. U bent niet beperkt tot het gebruik van alleen de Volume omhoog-knop.

Image
Image

Tik om de miniatuur meteen te bekijken of bekijk onze onderstaande stappen om deze later in uw Foto's te bekijken.

Bekijk uw iPad-schermafbeelding

Als je een screenshot maakt op je iPad met behulp van de knoppen zoals hierboven beschreven en de miniatuur niet meteen bekijkt, maak je dan geen zorgen. De schermafbeelding wordt vervolgens automatisch opgeslagen in uw Foto's.

  1. Open Foto's op je iPad.
  2. Geef de linkerzijbalk weer als deze verborgen is door op de Sidebar-knop linksboven te tikken.

    Image
    Image
  3. Tik om uit te vouwen Mediatypen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Screenshots.

    Image
    Image

Je schermafbeeldingen worden behandeld als alle andere foto's die je met je iPad-camera maakt. Selecteer er een om deze op volledig scherm te zien. Gebruik vervolgens de knoppen bovenaan om het te delen met een contactpersoon, bewerk het met ingebouwde tools of markeer het als een Favoriet.

Als je tikt om de miniatuur onmiddellijk te bekijken, wordt de schermafbeelding niet automatisch opgeslagen. Tik linksboven op Gereed om het op te slaan.

Een screenshot maken op iPad met een Apple Pencil

Als je een Apple Pencil gebruikt met je iPad, kun je deze ook gebruiken om een screenshot te maken.

  1. Plaats je Apple Pencil op een van de onderste hoeken van je iPad-scherm.
  2. Schuif de Apple Pencil omhoog en het scherm krimpt tot een doos.
  3. Laat je Apple Pencil los om de foto te maken. Je zult merken dat het scherm kort flitst en een camerasluitergeluid hoort.

    Image
    Image

Je schermafbeelding staat dan vooraan en in het midden, waar je hem onmiddellijk kunt annoteren met de opmaakhulpmiddelen van de iPad onderaan, hem kunt delen of opslaan.

Een screenshot delen of opslaan

Om de schermafbeelding te delen, tik je op de Share-knop in de rechterbovenhoek. Selecteer een contact om de schermafbeelding in Berichten te verzenden of kies een app zoals Mail of Herinneringen.

Image
Image

Om de schermafbeelding op te slaan in Foto's of Bestanden, tikt u op Gereed in de linkerbovenhoek en maakt u uw keuze.

Image
Image

Je kunt de schermafbeelding ook delen of opslaan met deze methoden nadat je de opmaakhulpmiddelen hebt gebruikt om je aantekeningen op te nemen.

Maak gemakkelijk een iPad-screenshot voor alles

Wat je reden ook is om een screenshot op je iPad te maken, je kunt zien hoe gemakkelijk het is. Vraag je vriend welke knop je moet gebruiken, laat je moeder zien hoe je een bericht moet verzenden of sla een opname op van wanneer je dat moeilijke niveau van je spel hebt gehaald. Schermafbeeldingen maken het eenvoudig!

Aanbevolen: