Hoe u ontbrekende apps terug kunt krijgen op uw iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe u ontbrekende apps terug kunt krijgen op uw iPhone
Hoe u ontbrekende apps terug kunt krijgen op uw iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Als je de app niet kunt vinden met de iPhone Spotlight-zoekfunctie, ga dan naar de app Instellingen om te zien of Beperkingen zijn ingeschakeld.
  • Ga naar de Apple Store om iPhone-apps die je hebt gekocht of vooraf geïnstalleerde apps die je mogelijk hebt verwijderd, opnieuw te installeren.
  • Als je telefoon gejailbreakt is, moet je je iPhone mogelijk terugzetten naar de fabrieksinstellingen om je ontbrekende apps terug te krijgen.

Dit artikel legt uit hoe je apps terug kunt krijgen op een iPhone als ze verdwenen zijn. Instructies zijn van toepassing op alle iOS-apparaten.

Zoeken naar ontbrekende apps

Niet alle apps die lijken te ontbreken, zijn daadwerkelijk verborgen of verdwenen. Zorg ervoor dat de apps echt ontbreken en niet zomaar naar een ander scherm of in een map worden verplaatst. Na upgrades naar iOS worden apps soms verplaatst naar nieuwe mappen. Als je onlangs je besturingssysteem hebt geüpgraded, probeer dan te zoeken naar de app die je zoekt met de ingebouwde Spotlight-zoekfunctie.

Als Spotlight de app die je zoekt niet opent, controleer dan of Beperkingen zijn ingeschakeld in de app Instellingen. Hoe u ze uitschakelt, hangt af van de versie van iOS die u gebruikt.

Hoe verwijderde apps terug te krijgen

Je apps kunnen ook ontbreken omdat ze zijn verwijderd. Vanaf iOS 10 kun je met Apple een aantal vooraf geïnstalleerde apps verwijderen (hoewel die apps technisch gezien gewoon verborgen zijn, niet verwijderd). Eerdere versies van iOS stonden dit niet toe.

Je krijgt deze verwijderde apps terug door ze opnieuw te installeren. Voor meer informatie over het opnieuw installeren van ingebouwde apps die zijn verwijderd, lees je Hoe je apps kunt downloaden die je al hebt gekocht.

Bottom Line

Als je je telefoon hebt gejailbreakt, is het mogelijk dat je enkele van de ingebouwde apps van je telefoon echt hebt verwijderd. Als dat het geval is, moet je je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen om die apps terug te krijgen. Dit verwijdert de jailbreak, maar het is de enige manier om die apps terug te krijgen.

Waarom verdwijnen iPhone-apps?

Elke iPhone, iPad en iPod touch is vooraf geladen met een heleboel handige apps van Apple, maar soms kunnen die apps kwijtraken. Als dat gebeurt, vraag je je misschien af waar ze heen zijn gegaan, waarom ze zijn verdwenen en hoe je ze terug kunt krijgen.

De apps waarmee dit kan gebeuren, zijn de App Store-app, de Safari-webbrowser, de iTunes Store-app, Camera, FaceTime en vele andere. Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom een app is verdwenen. Het kan verplaatst of verwijderd zijn. Dat is duidelijk. Minder voor de hand liggend is dat "ontbrekende" apps mogelijk nog steeds op uw apparaat staan, maar zijn verborgen met de functie Beperkingen van iOS.

Alles over de iPhone-beperkingenfunctie

Met de iPhone-beperkingsfunctie die in iOS is ingebouwd, kunnen gebruikers bepaalde vooraf geïnstalleerde apps en functies uitschakelen. Naast het blokkeren van apps, kunnen beperkingen worden gebruikt om wijzigingen in veel functies en functies van iOS uit te schakelen of te blokkeren - inclusief privacy-instellingen, het wijzigen van e-mailaccounts, locatieservices, Game Center en meer.

Het belangrijkste voor dit artikel is echter dat wanneer Beperkingen in gebruik zijn, apps kunnen worden uitgeschakeld en verborgen - tenminste totdat Beperkingen zijn uitgeschakeld. Indien ingeschakeld, kunnen Beperkingen worden gebruikt om de volgende apps te verbergen:

Safari iTunes Store
Camera Apple Music-profielen en berichten
Siri & dicteren Apple Books Store
FaceTime Podcasts
AirDrop Apple News
Mail Portemonnee
CarPlay Apps installeren, apps verwijderen en in-app aankopen
Image
Image

Waarom beperkingen kunnen worden gebruikt om apps te verbergen

Zoals eerder vermeld, zijn er twee groepen mensen die over het algemeen Beperkingen gebruiken om apps te verbergen: ouders en IT-beheerders.

Ouders gebruiken Beperkingen om te voorkomen dat hun kinderen toegang krijgen tot apps, instellingen of inhoud die ze niet willen. Dit kan zijn om te voorkomen dat ze toegang krijgen tot inhoud voor volwassenen of zichzelf blootstellen aan online roofdieren via sociale netwerken of het delen van foto's.

Aan de andere kant, als u uw iOS-apparaat via uw werkgever krijgt, kunnen apps ontbreken dankzij instellingen die zijn ingesteld door de IT-beheerders van uw bedrijf. Ze zijn mogelijk van kracht vanwege bedrijfsbeleid over het soort inhoud waartoe u toegang hebt op uw apparaat of om veiligheidsredenen.

Hoe iOS-beperkingen op iOS 12 en hoger uit te schakelen

Als je iOS 12 of nieuwer gebruikt, volg je deze stappen:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Schermtijd.
  3. Tik op Inhouds- en privacybeperkingen.
  4. Als Beperkingen al zijn ingeschakeld, wordt u gevraagd de toegangscode in te voeren. Dit is waar het moeilijk wordt. Als je een kind bent of een bedrijfsmedewerker, weet je misschien niet de toegangscode die je ouders of IT-beheerders hebben gebruikt (wat natuurlijk het punt is). Als je het niet weet, heb je eigenlijk pech. Sorry. Als je het echter wel weet, voer het dan in.
  5. Als je toegang hebt tot de instellingen voor Beperkingen, kun je sommige apps inschakelen terwijl je andere verborgen laat door de schuifregelaar naast de app die je wilt gebruiken naar on/green te verplaatsen.
  6. Verplaats de Inhouds- en privacybeperkingen schuifregelaar naar uit/wit om alle apps in te schakelen en Beperkingen volledig uit te schakelen.

Hoe iOS-beperkingen op iOS 11 en lager uit te schakelen

De instellingen voor Beperkingen bevinden zich op een andere plaats in iOS 11 en lager:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik Algemeen.
  3. Tik Beperkingen.
  4. Hetzelfde probleem met de toegangscode voor Beperkingen zoals beschreven in de laatste sectie is hier van toepassing. Als u de toegangscode weet, voert u deze in en kiest u welke apps u wilt inschakelen.
  5. Tap Schakel Beperkingen uit om alle apps in te schakelen en Beperkingen volledig uit te schakelen.

Aanbevolen: