Xposed Framework (wat het is en hoe het te installeren)

Inhoudsopgave:

Xposed Framework (wat het is en hoe het te installeren)
Xposed Framework (wat het is en hoe het te installeren)
Anonim

Xposed is de naam van een platform waarmee je kleine programma's, modules genaamd, op je Android-apparaat kunt installeren die het uiterlijk en de functionaliteit ervan kunnen aanpassen.

Het voordeel van het Xposed-framework ten opzichte van sommige methoden om uw apparaat aan te passen, is dat u geen algemene systeembrede modificatie (mod) hoeft aan te brengen die tal van wijzigingen bevat, alleen maar zodat u er een kunt krijgen of twee modellen. Kies gewoon degene die je wilt en installeer ze vervolgens afzonderlijk.

Het basisidee is dat je na het installeren van een app genaamd Xposed Installer deze kunt gebruiken om andere apps/mods te vinden en te installeren die een breed scala aan dingen kunnen doen. Sommige kunnen kleine aanpassingen aan het besturingssysteem geven, zoals het verbergen van het carrier-label in de statusbalk, of grotere functionaliteitswijzigingen in apps van derden, zoals het automatisch opslaan van inkomende Snapchat-berichten.

Image
Image

De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz. Momenteel worden echter alleen Android-versies tot 8.1 (Oreo) ondersteund.

Voordat u het Xposed Framework installeert

Er zijn een paar dingen die je eerst moet doen:

  1. Zorg ervoor dat er een volledige back-up van uw apparaat is gemaakt. Het is mogelijk dat u tijdens de installatie of het gebruik van Xposed problemen tegenkomt waardoor uw apparaat onbruikbaar wordt.
  2. Controleer welke versie van Android je gebruikt, zodat je weet of je apparaat compatibel is en zo ja, welke downloadlink je hieronder moet kiezen. Dit is te vinden in de instellingen, meestal in de Over telefoon of Over apparaat sectie, en mogelijk dieper begraven in een Meer of Software-informatie gebied.
  3. Identificeer de CPU-architectuur van uw apparaat. Droid Hardware Info is een app die je die informatie kan laten zien.
  4. Je moet je apparaat rooten.

Hoe installeer ik het Xposed Framework

  1. Installeer Android Debug Bridge (ADB) en Fastboot op uw computer.

  2. Installeer TWRP op je telefoon met Fastboot.
  3. Download het meest recent uitgebrachte Xposed ZIP-bestand dat overeenkomt met de versie van Android op uw apparaat en de CPU-architectuur.

    • Android 8.1
    • Android 8.0
    • Android 7.1
    • Android 7.0
    • Android 6.0
    • Android 5.1
    • Android 5.0

    In elk van die mappen bevinden zich andere mappen die overeenkomen met de CPU-architectuur van het apparaat. Het is belangrijk om de juiste te downloaden die van toepassing is op uw telefoon.

  4. Sluit je telefoon aan op je computer en schakel bestandsoverdracht in.
  5. Kopieer naar je telefoon het bestand dat je in stap 3 hebt gedownload.
  6. Voer het volgende ADB-commando uit vanaf uw computer:

    
    

    adb herstart herstel

  7. Tik op Install in het TWRP-menu op je telefoon.
  8. Zoek en selecteer vanuit TWRP het ZIP-bestand dat u hebt gekopieerd en veeg vervolgens naar rechts op de Veeg om de Flash-optie te bevestigen.

  9. Tik op Systeem opnieuw opstarten.
  10. Wanneer je telefoon weer aan gaat, ga je naar deze downloadpagina en download je het APK-bestand dat onderaan het intro-gedeelte wordt getoond (vóór alle opmerkingen).

    Je zou kunnen worden verteld dat dit type bestand je apparaat kan beschadigen als je het installeert. Ga je gang en bevestig dat je het bestand wilt downloaden en installeren. Zie de eerste tip onderaan deze pagina als je het bericht Installatie geblokkeerd krijgt.

  11. Wanneer het downloaden is voltooid, opent u het bestand wanneer u daarom wordt gevraagd.
  12. Wanneer je wordt gevraagd of je zeker weet dat je de applicatie wilt installeren, tik je op Install om te bevestigen.

    Als je een bericht ziet dat Chrome de installatie blokkeert, tik je op Instellingen in dat bericht en schakel je Toestaan vanaf deze bron in. Tik op de terugknop om de Install link te zien.

  13. Tik op Open als het klaar is met installeren.
  14. Tik op Framework in de Xposed Installer-app. Het kan worden begraven in het menu linksboven in het scherm.

    Als je wordt verteld om voorzichtig te zijn! aangezien Xposed uw apparaat kan beschadigen, tikt u op OK. De back-up die u hebt gemaakt voordat u dit proces startte, dient als een manier om uw apparaat weer in de goede staat te krijgen als het vastloopt of in een "opstartlus" terechtkomt.

  15. Tik in het Framework-scherm op Install/Update.

    Als je wordt verteld dat de app root-rechten vraagt, sta dit dan toe.

  16. Tik op OK wanneer u wordt gevraagd of u klaar bent om opnieuw op te starten.

Xposed-modules installeren en gebruiken

Zodra de module is gedownload en de juiste machtigingen zijn ingesteld, kunt u de instellingen aanpassen en vervolgens inschakelen voor gebruik.

Hoe en waar Xposed-modules te downloaden

Er zijn twee manieren om Xposed-modules op uw apparaat te installeren. De eerste is veel gemakkelijker, dus we zullen dat hier schetsen:

  1. Open de Xposed Installer-app en tik op Download in het hoofdmenu.
  2. Zoek of blader naar een module en tik op de module die je wilt installeren.
  3. Veeg over of tik op de Versies tab.
  4. Tik op de knop Download op de versie die u wilt installeren. De meest recente versies staan altijd bovenaan de pagina.
  5. Op het volgende scherm dat laat zien wat de app mag doen op uw apparaat, bevestigt u de installatie met de Install knop.

    Als de pagina te lang is om alle informatie in één keer weer te geven, zie je in plaats daarvan een of meer Volgende-knoppen. Tik hierop om de knop Installeren te zien. Zie Tip 3 hieronder als je deze installatieoptie niet ziet.

  6. Als de installatie klaar is, kun je op Open tikken om de nieuwe module te starten, of Klaar om terug te keren naar het tabblad Versies.

    Als u de app bij deze stap niet meteen opent, raadpleegt u Tip 2 onderaan deze pagina om te zien hoe u deze later kunt openen.

  7. Wanneer de module-app wordt geopend, kun je deze naar wens aanpassen.

    Elke module biedt een unieke manier om wijzigingen aan te brengen. Als je hulp nodig hebt, volg dan de instructies op het scherm, ga opnieuw naar stap 2 en open de ondersteuningslink voor de module waar je vragen over hebt, of zie Tip 2 hieronder.

  8. Vergeet niet om de module in te schakelen. Zie de volgende sectie voor die stappen.

Xposed-modules in- of uitschakelen

Zodra de module is gedownload, moet u deze inschakelen voordat u deze daadwerkelijk kunt gebruiken:

  1. Ga naar het hoofdscherm in de Xposed Installer-app en ga naar de Modules sectie.
  2. Tik op het vak rechts van de modulenaam om deze in of uit te schakelen. Er verschijnt of verdwijnt een vinkje om aan te geven dat het respectievelijk aan of uit staat.
  3. Herstart het apparaat om de wijzigingen door te geven.

Xposed Installatie- en gebruikstips

Als je nog nooit op dit niveau met je Android-apparaat hebt gewerkt, zul je hier en daar een probleem of vraag tegenkomen. Hier zijn enkele veelvoorkomende dingen die we hebben gezien:

  1. Als je Xposed niet kunt installeren omdat het APK-bestand wordt geblokkeerd, ga dan naar Instellingen > Beveiliging en zoek naar een Onbekende bronnensectie waarin u een vinkje kunt plaatsen om in te schakelen.
  2. De Modules sectie van de Xposed Installer app bevat veel van de opties die je nodig hebt voor verschillende dingen. Houd uw vinger op een willekeurige module om een menu te krijgen met deze opties:

    • Launch UI: Gebruik dit als je het opstartpictogram niet kunt vinden voor een module die je hebt geïnstalleerd.
    • Download/Updates: Installeer nieuwe updates voor de module.
    • Ondersteuning: Bezoek de ondersteuningspagina die bij die module hoort.
    • App-info: Bekijk wat uw apparaat zegt over deze app, zoals het totale opslaggebruik en welke rechten het heeft gekregen.
    • Verwijderen: Verwijder/verwijder een module met deze menuoptie.
  3. Als u de knop Installeren niet ziet nadat u de module hebt gedownload, of als u deze liever later wilt installeren, herha alt u stap 1-3 in het gedeelte Hoe en waar Xposed-modules downloaden hierboven en kiest u Install in het tabblad Versies.
  4. Als je Xposed Installer niet langer op je apparaat wilt, kun je het verwijderen zoals elke app.

Aanbevolen: