Hoe maak je een screenshot op iPhone 12

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op iPhone 12
Hoe maak je een screenshot op iPhone 12
Anonim

Wat te weten

  • Druk tegelijkertijd op Volume omhoog en de zijknop om een screenshot te maken.
  • Screenshots worden opgeslagen in je Foto's-app, in het gedeelte Screenshots.
  • Om een screenshot te delen, open de Photos app, tik op de screenshot > Share > selecteer app.

Dit artikel legt uit hoe je een screenshot maakt op iPhone 12, waar je ze kunt vinden en hoe je ze kunt delen.

Hoe maak je een screenshot op iPhone 12

Een screenshot maken op de iPhone 12 is een geweldige manier om een zinvolle boodschap, een geweldige grap of een ander belangrijk moment vast te houden. Hoewel er apps van derden zijn die schermafbeeldingen maken, hebt u die niet nodig. De mogelijkheid om een screenshot te maken op de iPhone 12 is ingebouwd in iOS. Dit is wat u moet doen:

  1. Krijg waar je maar een screenshot van wilt op je iPhone. Dit kan een sms-bericht, een webpagina of iets in een app zijn.
  2. Druk tegelijkertijd op de Side-knop en de Volume omhoog-knop.
  3. Als het scherm knippert en je een camerageluid hoort, betekent dit dat je een screenshot hebt gemaakt. Een miniatuur van de schermafbeelding verschijnt in de linkerbenedenhoek.
  4. Om de schermafbeelding op te slaan en er niets anders mee te doen, veegt u deze van de linkerrand van het scherm. Als je de schermafbeelding wilt bewerken of delen, tik je op de miniatuur.

Wilt u leren hoe u een screenshot maakt op een ander iPhone-model? We hebben instructies voor elke iPhone, te beginnen met de allereerste.

Waar vindt u uw iPhone 12-screenshot

Zodra je een schermafbeelding hebt gemaakt op iPhone 12, wordt de schermafbeelding opgeslagen in een speciale map in de vooraf geïnstalleerde Foto's-app van je telefoon. Volg deze stappen om een screenshot te bekijken:

  1. Tik op de Photos app.
  2. Als Albums nog niet is geselecteerd in de onderste balk, tik je erop.
  3. Scroll naar beneden en tik op Screenshots. Dit is een verzameling van alle screenshots die je hebt gemaakt.

    Image
    Image
  4. Je screenshots staan ook in je Camera Roll album, vermengd met andere foto's.

Hoe iPhone 12-screenshots te delen

Zodra je een screenshot hebt opgeslagen op je iPhone 12, kun je deze op dezelfde manier delen als elke andere foto: via sms, e-mail, op sociale media, enz. Je kunt deze ook verwijderen of synchroniseren naar jouw computer. Volg deze stappen om een screenshot te delen:

  1. Zoek in de Photos-app de schermafbeelding in de Camera Roll of de Screenshots album. Tik vervolgens op de schermafbeelding om deze te openen.
  2. Tik op de Share knop (het vak met de pijl die eruit komt).
  3. Tik op de app die je wilt gebruiken om de schermafbeelding te delen. In dit voorbeeld hebben we de foto gekopieerd zodat we deze in een andere app kunnen plakken.
  4. Als je op een app in de tweede rij hebt getikt, wordt deze geopend. Voltooi het delen met behulp van de stappen die specifiek zijn voor die app. In ons geval plakken we in een nieuwe Tweet.

    Image
    Image

Aanbevolen: