Apple overweegt 5G iPhone 12 maanden uit te stellen: rapport

Inhoudsopgave:

Apple overweegt 5G iPhone 12 maanden uit te stellen: rapport
Apple overweegt 5G iPhone 12 maanden uit te stellen: rapport
Anonim

Waarom dit ertoe doet

Of het nu gebeurt of niet, zelfs al wordt overwogen om de volgende iteratie van zijn vlaggenschip iPhone-handset uit te stellen, toont echt de impact van de huidige pandemie op onze samenleving.

Image
Image
Justin Sullivan

Apple overweegt mogelijk zijn geplande iPhone 12-handset met motten uit te stellen, zegt een nieuw rapport op de Japanse nieuwssite Nikkei.

The big picture: Apple staat achter rivalen Samsung en Huawei bij het aanbieden van een 5G-apparaat. Een bron die bekend is met de zaak vertelde Nikkei dat het in Californië gevestigde technologiebedrijf zich zorgen maakte dat de huidige wereldwijde pandemie de interesse van consumenten in een nieuwe telefoon zou verminderen, wat zou leiden tot een "tamme ontvangst van [Apple's] eerste 5G-iPhone."

Achter de schermen: Er kan ook een probleem aan de aanbodzijde zijn. Persoonlijk samenwerken om de 5G iPhone te ontwikkelen is vertraagd door het coronavirus. Apple zou samenwerken met leveranciers en een completer prototype ontwikkelen, vertelden bronnen aan Nikkei, maar de samenwerking is uitgesteld.

Geruchten doen pijn: Het is niet verrassend dat Apple-aandelen in waarde daalden niet lang nadat het artikel in Nikkei was gepubliceerd. Het bedrijf heeft sinds 2011 elk jaar in september een nieuwe iPhone op de markt gebracht, dus investeerders hebben zelfs dit gerucht geïnterpreteerd als een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van Apple om nog meer geld te verdienen dan het al doet.

Waar het op neerkomt: Alleen omdat Apple aan een vertraging denkt, wil nog niet zeggen dat het ook daadwerkelijk zal gebeuren. Elk bedrijf kijkt waarschijnlijk naar plannen en onvoorziene omstandigheden voor het geval hun bedrijfsmodel moet veranderen als gevolg van de recente COVID-19-pandemie. Zelfs als de iPhone 12 later wordt gelanceerd dan de traditionele datum in september, zal het nog steeds de eerste 5G-iPhone van Apple zijn, met waarschijnlijk veel nieuwe functies die consumenten ertoe aanzetten te upgraden. Een paar maanden zullen daar niets aan veranderen.

Aanbevolen: