Wat is een spreadsheetcel?

Inhoudsopgave:

Wat is een spreadsheetcel?
Wat is een spreadsheetcel?
Anonim

Een cel is de opslageenheid in een spreadsheetprogramma zoals Microsoft Excel of Google Spreadsheets. Cellen zijn de vakken in een spreadsheet die gegevens kunnen bevatten. De cellen in een spreadsheet zijn georganiseerd in een kolom en rij in het werkblad en kunnen worden opgemaakt voor esthetiek of zichtbaarheid.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010; Excel voor Microsoft 365; Excel-Online; Excel voor Mac; en Google Spreadsheets.

Spreadsheet celtypes

Cellen bevatten vier soorten informatie (ook wel gegevenstypen genoemd):

  • Getallen die formules, datums en tijden kunnen bevatten.
  • Tekst, vaak aangeduid als tekenreeksen of gewoon tekenreeksen.
  • Booleaanse waarden van TRUE of FALSE.
  • Fouten waaronder NULL!, REF! en DIV/0! die wijzen op een probleem.

Wat zijn celverwijzingen?

Celreferentie is een systeem dat gegevens identificeert en een adres geeft zodat gegevens in een spreadsheet kunnen worden gevonden. Een celverwijzing wordt in spreadsheets gebruikt om individuele cellen te identificeren en is een combinatie van de kolomletter en het rijnummer waar deze zich bevindt.

Image
Image

Om een celverwijzing te schrijven, begin je met de kolomletter en eindig je met het rijnummer, zoals A14 of BB329. In de bovenstaande afbeelding bevindt het woord Huishouden zich in cel F1 en is de gemarkeerde cel G7.

Celverwijzingen worden in formules gebruikt om naar andere cellen te verwijzen. In plaats van het getal $ 360 in te voeren in een formule in cel D1, voert u bijvoorbeeld een verwijzing naar cel G5 in. Als een celverwijzing wordt gebruikt en de gegevens in cel G5 veranderen, verandert ook de formule in cel D1.

Cellen kunnen worden geformatteerd

Standaard gebruiken alle cellen in een werkblad dezelfde opmaak, maar dit maakt grote werkbladen met veel gegevens moeilijk leesbaar. Het opmaken van een werkblad vestigt de aandacht op specifieke secties en maakt gegevens gemakkelijker te lezen en te begrijpen.

Celopmaak omvat het aanbrengen van wijzigingen in de cel, zoals het wijzigen van de achtergrondkleur, het toevoegen van randen of het uitlijnen van de gegevens in de cel. Getalopmaak daarentegen houdt zich bezig met de manier waarop getallen in de cellen worden weergegeven, bijvoorbeeld om een valuta of percentage weer te geven.

Weergegeven vs. opgeslagen nummers

In zowel Excel als Google Spreadsheets, wanneer getalnotaties worden toegepast, kan het getal dat in de cel wordt weergegeven verschillen van het getal dat in de cel is opgeslagen en in berekeningen wordt gebruikt.

Als er opmaakwijzigingen worden aangebracht in getallen in een cel, hebben die wijzigingen invloed op het uiterlijk van het getal en niet op het getal zelf.

Als het getal 5,6789 in een cel bijvoorbeeld zo is opgemaakt dat het slechts twee cijfers achter de komma weergeeft (twee cijfers rechts van het decima alteken), geeft de cel het getal weer als 5,68 vanwege de afronding van het derde cijfer.

Berekeningen en opgemaakte getallen

Bij gebruik van opgemaakte cellen met gegevens in berekeningen, wordt het volledige getal, in dit geval 5,6789, gebruikt in alle berekeningen, niet het afgeronde getal dat in de cel verschijnt.

Hoe meer cellen aan een werkblad toe te voegen

Een werkblad heeft een onbeperkt aantal cellen, dus u hoeft niet meer aan het werkblad toe te voegen. Maar u kunt gegevens in de spreadsheet toevoegen door een cel of een groep cellen tussen andere cellen toe te voegen.

Een cel aan een werkblad toevoegen:

  1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd vast op de cellocatie waar u een cel wilt toevoegen.
  2. Selecteer in Google Spreadsheets Insert cells en kies vervolgens Shift right of Shift down. Hierdoor wordt elke cel één spatie in die richting verplaatst en wordt een lege cel in het geselecteerde gebied ingevoegd.

    Image
    Image

    Kies in Excel Invoegen en kies vervolgens cellen naar rechts verschuiven, cellen naar beneden verschuiven, Volledige rij of Volledige kolom. Selecteer OK om de cel in te voegen.

    Image
    Image

    Als u meer dan één cel selecteert, voegt het programma zoveel cellen in het werkblad in. Markeer bijvoorbeeld één cel om slechts één cel in te voegen of markeer vijf cellen om vijf cellen aan die locatie toe te voegen.

  3. De cellen worden verplaatst en lege cellen worden ingevoegd.

Cellen en celinhoud verwijderen

Individuele cellen en hun inhoud kunnen uit een werkblad worden verwijderd. Wanneer dit gebeurt, worden cellen en hun gegevens van onder of rechts van de verwijderde cel verplaatst om de leemte op te vullen.

  1. Markeer een of meer cellen die moeten worden verwijderd.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen en kies Delete.
  3. Kies in Excel Verschuif cellen naar links of Verschuif cellen omhoog en selecteer vervolgens OK. Het hier getoonde menu is een manier om rijen en kolommen te verwijderen.

    Image
    Image

    Kies in Google Spreadsheets Shift left of Shift up.

    Image
    Image
  4. De cellen en de bijbehorende gegevens worden verwijderd.

Om de inhoud van een of meer cellen te verwijderen zonder de cel te verwijderen, markeert u de cellen en drukt u op Delete.

FAQ

    Hoe verwijs je naar een cel in een ander Google-spreadsheet?

    Je kunt Google Spreadsheets gebruiken om naar gegevens van een ander blad te verwijzen. Plaats eerst uw cursor in de cel waar u de gegevens wilt hebben en typ een equal (=) teken. Ga vervolgens naar het tweede blad, selecteer de cel waarnaar u wilt verwijzen en druk op Enter.

    Hoe verander je de celgrootte in een Google-spreadsheet?

    Als u de celgrootte wilt wijzigen, kunt u de grootte van rijen of kolommen wijzigen. Een manier om dit te doen is met de muis. Plaats de muisaanwijzer op de grenslijn tussen kolommen of rijen, houd vervolgens de linkermuisknop ingedrukt en sleep de dubbele pijl naar de gewenste rij- of kolomgrootte.

    Hoe verander je de celkleur in een Google-spreadsheet?

    Selecteer de cel of het celbereik dat u wilt wijzigen. Selecteer vervolgens het Vulkleur pictogram in de menubalk en kies de kleur die u wilt gebruiken.

Aanbevolen: